16 Mart 2013 Cumartesi

PUF POĞAÇA

Pazar günü eminim herkesin en sevdiği gün. Yoğun bir çalışma ve okul haftasının ardından gelen o güzel tatil günü. Tabi bu güzel günü güzelleştirecek pazar kahvaltıları.İşte  pazar kahvaltılarınızı daha da güzelleştireceğine inandığım  minik, yumuşak ve lezzetli bir poğaça tarifi vermek istiyorum. İçini dilediğiniz malzemelerle doldurabililir çeşit çeşit poğaçalar yapabilirsiniz.
 


Malzemeler:
5 su bardağı un
Bir çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın beyazı (sarıları üstü için ayrılacak)
2 bardak süt
Bir tatlı kaşığı tuz
üstü için susam ya da çörekotu
İçi için:
Maydanozlu peynir

Yapılışı:
Öncelikle sütü ılık olacak şekilde ısıtalım. Bir kaba tuzu,şekeri yağı,mayayı,yumurta beyazlarını ve unu koyalım.En sonunda ılık olacak şekilde ısıttığımız sütü koyup ele yapışmayacak şekilde yoğuralım. Hazılamış olduğumuz hamurun üstünü kapatıp kabarıncaya kadar bekletelim (genelde ben geceden yoğurup sabaha hazır ediyorum). Hamurumuz kabarınca elimize minik bezeler alıp içine peynirli harçtan koyalım.ve yuvarlak şekil verelim.
 
Üstlerini daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını sürelim ve isteğimize göre susam ya da çörek otu ile serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Kahvaltılarınızda yumuşacık ve lezzetli poğaçalarınızı gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder