8 Kasım 2013 Cuma

Fırında Kızartma....


Kahvaltı benim en sevdiğim öğün. Kahvaltı sofrasında faklı bir çok çeşit bir arada olsun isterim. Son zamanlarda aldığım kilolar nedeniyle kızartmadan uzak da durmam gerekiyor. Ben de bu sabah hem kolay hem lezzetli ve hem de az yağlı bir kızartma yaptım çok da sevildi. Sizlerde bu basit ve hazırlanışı kolay yiyecekle hem kahvaltınıza renk hem de sağlıklı bir yiyecek hazırlamış olursunuz afiyet olsun...


Malzemeler:
1. 2 adet orta boy kabak
2. 4 adet orta boy patates
3. biber dilediğiniz kadar
4. zeytinyağı
5. nane, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz.

 
Kabakları ve patatesi soyup ince olmayacak derin bir kaba doğrayalım. Biberleri, zeytinyağını ve baharatı da eklediğimiz kapta tüm malzemeleri iyice karıştıralım. yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce dağıtarak yayalım. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımızda malzemeler kızarana kadar pişirelim hepsi bu...Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder