16 Nisan 2013 Salı

Patlıcanlı Börek Yapalım :))






Kız kardeşim yanımda...Hayatta iyi ki var dediğim şeylerin listesini yapsam ilk sıralarda kardeşlerim olurdu .İnsanın bir kardeşi olması; hayatta güçlü bir yanı olması demek, daha az kanayan yara, daha çok gülümseme, sıkıcı olmayan bir ömür demek...Canım kardeşlerim iyi ki varsınız...
  konuyu dağıttım ama kız kardeşimle muhteşem patlıcanlı börek yaptık...Tarifini de yazalım dedik...Kolay gelsin...

Malzemeler:

5 adet yufka
1 kilo patlıcan
10 tane çarliston biber
2 adet domates
maydanoz
sıvı yağ
süt
kimyon-tuz-karabiber-kırmızı pul biber
üstü için yumurta sarısı

 

Yapılışı:
Patlıcanlarımızı ve çarliston biberlerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağı koyup kavurmaya başlayalım. iyice kavrulup hacmi küçülmeye başlayınca domatesleri küp küp doğrayıp, patlıcanlı biberli harcımıza katalım. Harcımıza tuz,kimyon, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Harcımız pişince soğuması için tezgahın üzerine alalım. soğuyunca doğradığımız maydanozları ekleyelim.



Yufkalarımızı üçgen olarak 8 parçaya ayırıyoruz. Küçük bir kapta süt ve yağı karıştırıyoruz. üçgen yufkalarından ilkine bu hazırladığımız sütlü yağ karışımı sürelim ve üstüne ikinci yufkayı koyalım.

 
İkinci yufkayı sütlü yağ karışımımızdan sürmüyoruz. uzun kenarına harcımızı koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.
 
 
 
 
Sardığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Böreğimizi ılık servis edersek çok lezzetli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun...
 
 
 








 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder