25 Nisan 2013 Perşembe

Kahvaltılık Minik Pide

 
 

Baharı seviyorum, baharda balkon kahvaltılarını da... Ve en önemlisi kalabalık sofraları seviyorum. Zamanın getirdiği dijital ilişkilerden ve kısa mesajlardan arındırılmış sohbetler için kalabalık sofralar bulunmaz birer nimet bence.
 Her kahvaltıda farklı tatlar,insanların ilgisini çekecek lezzetlerle dolu sofralarım olsun istiyorum. Kahvaltılarda sizler de hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldıysanız ve değişik lezzetlerle kahvaltı ya da çay saatlerinizi daha da güzel hale getirmek istiyorsanız bu tarif bence tam size göre...

Malzemeler:
4 su bardağı un
3 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
ılık su
 
İçi İçin:
rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı kıyma
maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin tamamını yoğurma kabına alıp ılık su ile yoğuralım ( su miktarını sizin ayarlamanız gerek çünkü unun kalitesi, kullanılacak bardağın boyutları gibi sebeplerden dolayı su için ölçü veremedim,  hamur kulak memesi kıvanına gelecek kadar su ekleyelim). Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
Bu sırada kıymalı harç için bir kaba kıymamızı alalım. Sivri biberi ince ince doğrayıp kıymaya ekleyelim. Domatesi küp küp,maydonozu da ince ince doğrayıp kıymamıza ilave edelim. tuz karabiber ve rendelenmiş soğanı da ekledikten sonra harcımızı iyice karıştıralım.
Hamurumuzu unlanmış tezgaha alalım. Küçük bezeler yapalım.( Benim hamurumdan 18 beze çıktı). Unladığımız tezgahta bezelerimizi oval şekilli olacak şekilde çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açalım.Açtığımız hamurun ortasına kıymalı harcımızdan ya da rendelenmiş kaşarımızdan doyup, kenarlarından kıvıralım ve pide şeklini verelim.




 
 Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz minik pidelerimizin kenarlarına yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim...
Afiyet olsun...
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder